Mit érdemes Szigetváron meglátogatni?

Mit érdemes Szigetváron meglátogatni?Szigetvár és környéke egyike hazánk kedvelt nyaralóhelyeinek, köszönhetően az itt található látnivalóknak, valamint a gyógyvíznek, amely előtör a föld mélye alól. A látnivalók túlnyomó többsége Szigetvár színes történelméhez kapcsolódik, Szigetvár volt a török háborúk egyik fő helyszíne.

Szigetvári Gyógyfürdő

A legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőség a városban a Szigetvári Gyógyfürdő. A gyógyvíz jó hatással van az ízületi, reumatikus, mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Előnye továbbá, hogy a magas vérnyomás, az érrendszeri betegségek sem zárják ki a gyógyfürdő használatát.

A fürdő mellett található a szállás, a szigetvári Kumilla Hotel is biztosítja azt, hogy aki csak emiatt érkezne a városba, egy helyen megtaláljon mindent, amire a pihenéshez szüksége van.

Szigetvári Vár

A török háborúkhoz kapcsolódó fő látnivaló az egész évben megtekinthető Szigetvári Vár. Az 1566-os csatában a várvédők, ha nem is tudták visszaverni a török seregeket, de sikerült nekik annyira lelassítani őket, hogy nem tudtak tovább vonulni Európa belseje felé. A várat komoly károk érték, mai kialakítását a törökök által végzett újraépítés során nyerte el. Azóta természetesen többször is felújításra került már az építmény.

Magyar-Török Barátságpark

A Magyar-Török Barátságpark az 1566-os csata két vezérének, I. Szulejmán Szultánnak és Zrínyi Miklósnak állít emléket, két fejszoborral. Ugyanilyen szobrok találhatók meg Szigetvár török testvérvárosában, Trabzonban is.