A Lenti Termálfürdő bemutatása

A Lenti Termálfürdő bemutatásaLenti települése Zala megyében található, nem messze a magyar–szlovén határtól. A város színes történelemmel rendelkezik, az első említése a történelem során 1237-ből maradt fenn. A város turizmusának fő motorja mégsem ez a színes történelem, hanem a Lenti Termálfürdő.

A Termálfürdőt 1978-ban építették és nyitották meg, népszerűsége folyamatosan emelkedett a megnyitás óta, mára évente több ezre keresik fel a fürdőt. Ez a népszerűség jót tesz a Lenti szállásoknak is, ugyanis a termálfürdő miatti Lentibe látogatók gyakran töltenek el akár egy hetet is a településen.

A termálfürdő vize 1200-1500 méter mélyen található és 56 fokos. Kezdetben termálvízként volt regisztrálva, de 1988-ban megkapta a gyógyvíz minősítést, köszönhetően az egészségre gyakorolt jótékony hatásainak. A gyógyvíz kiválóan alkalmazható mozgásszervi, ízületi, gerinc és hátproblémák kezelésére. A gyógyvíz mellett gyógyászati kezelések igénybe vételére is lehetőség van a termálfürdő területén. Ezek a kezelések az egészségügyi rendszerrel párhuzamosan működnek, előzetes orvosi vizsgálat után vehetők igénybe.

A termálfürdő megnyitása óta folyamatosan fejlődik, ma már nem csak termálfürdőként üzemel, hanem egy egész élményparkot alakítottak ki a területen.

A termálfürdő ma már 5 szabadtéri medencével várja az ide látogatókat, érdeklődőket, valamint a fedett fürdők száma is folyamatosan bővül. Fedett élményfürdő és szintén 5 db fedett fürdővel rendelkezik a létesítmény.