Konrád Ignác élete

Konrád Ignác az az 1900-as évek első felének nemzetközileg elismert festője volt. 1894. január 31-én született Németújfaluban (ma Kétújfalu), Baranya megyében.

Korai, ösztönös kísérletei után a helybéli gyógyszerészné segítségével sikerült először tanítót találnia Kapun Ede számtartó személyében, aki másolási stúdiumokkal, természet utáni rajzolással alapozta meg a gyermek művészeti ismereteit. Ő ajánlotta be a 12 éves fiút Muszély Ágostonnak a szigetvári polgári rajztanárának, ahol még 2 évet tanult. Ezek az évek adták meg az alap tudást, amely meghatározta a későbbi pályáját.

1909-ben Konrád Ignác Budapesten, az Iparművészeti Iskolában folytatta tanulmányait, 1912-ben átment a Művészeti Akadémiára. Tanulmányait az első világháború szakította félbe, 1915-ben ugyanis bevonult katonának.

Csak 1921-ben térhetett haza. Hazatérése után az Iparművészeti Iskolában kapott egy óradíjas tanári állást.

1941-ben Horthy kormányzó megbízásából festette meg a A reggeli munka Alagon című képét, melyet a Műcsarnok kiállításán is sikerrel mutattak be. Ugyanilyen képet festett hálából a Magyar Lovas Egyletnek és 1953-ban R.B. Strassburgernek mely kép a párizsi Sálon de la Socété des Artistes Français kiállításán a festészeti osztály Mention Honorabledíját kapta.