Az üvegfestésről és a tudnivalóiról

A kreatív hobbik, a kreatív időtöltés rengeteg ember számára jelentenek kiváló kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A számtalan különböző kreatív időtöltés közül az üvegfestés az egyik legnépszerűbb az emberek körében.

Az üvegfestés kiválóan alkalmas azok számára, akik még csak ismerkednek a kreatív hobbikkal, ugyanis nem igényel sem sok költekezést (az üvegfestékek általában olcsók), sem sok gyakorlatot. Az üvegfestés emellett bármilyen üvegen alkalmazható, így akár egy otthoni üveglapon is el lehet kezdeni a gyakorlást.

Az üvegfestés első lépése az üveg megtisztítása, amit a motívumok, a minta felrajzolása, felvitele követ. Mivel az üvegek általában átlátszók, így a mintázat megrajzolása viszonylag könnyedén megtörténhet. Mintákat találhatunk ki magunknak is, de akár vásárolhatunk is az előre elkészített minták közül. Kezdőként érdemes ezzel kezdeni.

Kezdőként mindenképpen érdemes vízszintes felületre festeni, de később akár függőleges felületeken is meg lehet próbálni az üvegfestést, érdekes, esztétikus végeredményhez juthatunk a festék minimális elfolyása miatt. Először tehát nem biztos, hogy jó ötlet egy váza vagy egy íves üveg dekorálásával kezdeni.

Amire érdemes odafigyelni, hogy ha úgy kell kikeverni bizonyos színárnyalatokat, akkor érdemes ezt a kikeverést a festés elkezdése előtt elvégezni.