A 2018-as foci VB

A 2018-as foci VBA 2018-as labdarúgó-világbajnokság a 21. világbajnokság, június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszország városaiban. A világesemény hazánkban is rendkívül népszerű, több városban, így Szigetváron is VB meccsnézésre van lehetősége az érdeklődőknek.

A 2018-as és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésére is egyszerre kellett beadni a pályázatokat. A két vb rendezésére 2010. május 14-én összesen kilenc pályázatot nyújtottak be. A döntő választások közé 4 pályázat jutott be: a későbbi nyertes Oroszország mellett Spanyolország és Portugália közös pályázata, Belgium és Hollandia közös pályázata, valamint Anglia kísérlete.

Ez az első világbajnokság, amelyet Kelet-Európában rendeznek, és a 11. alkalom, hogy Európában. Először két kontinensen rendezik a mérkőzéseket, Európában és Ázsiában, köszönhetően a rendező ország nagy méretének, és így az egyes városok közötti hatalmas távolságoknak.

Az idei az első VB, ahol a videóbíró technológia alkalmazásra kerül. A világbajnokság csoportjainak sorsolását 2017. december 1-jén magyar idő szerint 16 órától tartották Moszkvában. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták.

A 2017. októberi FIFA-világranglista alapján rendezték sorba a csapatokat, és kerültek egy-egy kalapba. Ez alól kivételt képezett az első kalapba a rendező Oroszország, mely az első kalapba került, a legjobb 7 világranglista-csapattal együtt. A többi kalapba rendre a világranglista helyezések szerint kerültek a csapatok.