Segítség horgászbot kiválasztásághoz

Segítség horgászbot kiválasztásághozA horgászat nagyon népszerű hobbinak számít, rengetegen vannak, akik a tavasztól őszig tartó időszakot a vízparton szeretik eltölteni, halakra vadászva. Köszönhetően a széles választéknak, nem egyszerű ma már kiválasztani a legjobb horgászbotot. Lássuk, hogy mire figyelj oda, amikor horgászbot vásárlása előtt állsz.

A bot hajlékonysága

A horgászbotok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mennyire hajlanak meg igénybevétel esetén. A kevésbé hajlékonyabb botok ajánlottak kisebb távra, kisebb területekre, ha azonban messze szeretnél a partról bedobni, akkor hajlékonyabb botra lesz inkább szükséged. A hajlékonyabb botok hátránya azonban, hogy berántáskor nehezebb velük ugyanakkora erőt átadni.

A bot emelő ereje

Nem lehet minden bottal kiemelni a legnehezebb halakat, így a horgászbot választásakor arra is figyelni kell, hogy várhatóan mekkora halakat fogsz vele kifogni. Arra is oda kell figyelni, hogy a maximális kiemelhető súly nem csak a bottól függ, hanem a zsinórtól is. Hiába van jól terhelhető botod, ha a zsinór vékony, elszakad.

Mire fogod használni?

A különböző horgászati módszerek különböző botokat követelnek meg. Emiatt ma már szinte minden horgászboltban, horgász webshopban találhatsz, feeder botokat, match botokat, bolognai botokat, rakós botokat, spiccbotokat, pergető botokat és harcsázó botokat is. Ezek között a saját kedvenc horgászati módszered alapján fogsz tudni választani.