Mire figyeljünk macskaeledel választásakor?

Mire figyeljünk macskaeledel választásakor?Nem csak az embereknek, hanem az állatok számára is fontos, hogy minél jobb minőségű ételt fogyasszanak. Cikkünkben arról lesz szó, mire figyeljünk, amikor macskaeledelt vásárolunk.

A legnagyobb kérdés mindig az szokott lenni, hogy száraz vagy nedves macskaeledelt vásároljunk. A legtöbb macska a nedves macskaeledeleket szereti inkább, arra figyeljünk azonban oda, hogy a jó minőségű nedves eledeleket vásároljuk. A rossz minőségű eledelek, a konzervdobozok olyan mellékhatásokkal jelentkezhetnek, melyeket célszerű elkerülni.

A szárazeledelekhez sok cicát hozzá kell szoktatni, azonban rengeteg előnyei vannak. Ilyen pl. a macskák fogazatára gyakorolt pozitív hatás, ugyanis a kemény, szárazeledel hatására egészségesek lesznek a macskák fogai. Mégis figyelni kell azonban arra, hogy ne csak szárazeledelt etessünk a macskával, sőt, a kalóriabevitel több mint fele legyen nedves eledelből.

A száraz eledelekhez szükség van megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is, enélkül komoly problémái lehetnek a cicáknak. Ennek megfelelően mindig legyen tiszta, friss víz a macska előtt. Mivel a macskák ragadozók, így húsra, fehérjére van szükségük. A száraz eledeleknek azonban gyakran magasabb a szénhidráttartalmuk, mint ami a cicáknak kellene. Ez azt jelenti, hogy többet kell belőle enniük a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelhez, ami magasabb szénhidrátbevitelt is jelent. Az elhízást pedig el kell kerülni, ugyanis sok egészségügyi problémát is magával hoz ez a probléma.