Miért szeretjük annyira a csokit?

Miért szeretjük annyira a csokit?Sokan nem gondolnák, de különböző statisztikák azt mutatják, hogy az emberek átlagosan 10 évente elfogyasztják testsúlyukat csokoládéban. Ahogy ez a statisztika is mutatja, az emberek többsége rendszeresen fogyaszt csokoládét, vagy csokoládéból készült ételt, kézműves csokit stb. De minek köszönheti a csoki ezt a népszerűségét? Cikkünkben ezt fogjuk megvizsgálni.

A csokoládé az egyik legnépszerűbb édesség, köszönhetően annak, hogy könnyedén előállítható. A csoki kakaóbabból készül, amely általában Afrikában, Dél-Amerikában terem, köszönhetően az ott található esőerdős időjárásnak. A kakaóbab aromája és az elkészítés módja határozza meg a csoki végleges ízét.

A népszerűségének fő oka természetesen az édes íze, valami a csoki serkenti az agyműködést, és jó hatással van a szív működésére is. A csoki stimuláló hatása úgy jelenik meg szervezetünkben, hogy csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, aminek hatására jobban érezzük magunkat csoki fogyasztása közben/után.

A csokinak antioxidáns hatása is van, ami azt jelenti, hogy a csoki növeli az antioxidánsok mértékét a vérben. Ezek az antioxidánsok segítenek védekezni az idegen anyagok ellen. Ilyen idegen anyagok pl. a vírusok, melyek betegségekhez vezethetnek.

Sokan nem tudják, de a kakaóbab superfoodnak számít, így számos egyéb előnye is van a csokifogyasztásnak.

Szintén növeli a csoki népszerűségét, hogy számos formában fogyasztható. Ilyenek pl. maga a csoki, a kakaópor, kakaó, süteményben, krémben is megtalálható, így mindenki megtalálja azt a formát, ami számára a legjobban megfelel.