Miért jó megoldás a fém Gerard tető?

Miért jó megoldás a fém Gerard tető?Ha tetőt építünk, vagy csak felújítunk, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen anyagból készítsük el az új tetőt. Ma már nem csak az égetett agyag cserép a jó megoldás, hanem van rengeteg másik lehetőség is. Az egyik ilyen a fémlemez Gerard tető. Ennek az előnyeit fogjuk bemutatni bejegyzésünkben.

Hosszantartó megoldás

Ha megfelelően van beépítve, akkor a Gerard fémlemez tető akár a ház élettartamának megfelelő időre is megoldást jelenthet. A fém ellenáll az időjárásnak (eső, szél, hó), valamint tűzálló, és nem is rohad. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően gyakorlatilag mindennek ellenáll, aminek egy tetőnek ellen kell állnia.

Esztétikus

Számtalan szín, minta közül tudunk választani, melynek köszönhetően megtalálhatjuk az a fémlemezt, amely tökéletesen illeszkedik a ház színéhez, kialakításához. Nem kell csak amiatt lejjebb adni a szépségből, mert a legjobb megoldást szeretnénk választani ellenállóság szempontjából.

Könnyű súly

Mivel a fémlemezek könnyűek, így előnyös ez a fajta kialakítás felújítás, tetőcsere esetén, mivel nem kell nagyon megerősíteni a régi tartószerkezetet, elbírja minimális változtatásokkal is a fémlemezeket. Hogy szemléltetni tudjuk a különbséget: a fémlemez akár 10-szer kevesebb súlyú is lehet, mint a betoncserepek.

Nem csak felújításnál előnyös ez, hanem új tetők esetén is, mivel a tartószerkezeten rengeteget tudunk spórolni, ha nem kell olyan teherbírónak lennie, mint betoncserepek, vagy agyagcserepek esetén.