Mennyit költs eljegyzési gyűrűre?

Mennyit költs eljegyzési gyűrűre?Az eljegyzési gyűrű megvásárlása általában nem egyszerű folyamat. Sokan vannak, akik odafigyelnek a társadalmi szokásokra, és azok alapján döntik el, hogy mennyi pénzt költsenek a gyűrűre.

Ha megnézed egy gyűrű webshop (pl. a https://www.karikagyurukell.hu) kínálatát, láthatod, hogy a választási lehetőségek megszámlálhatatlanok. Tudsz vásárolni a néhány tízezres eljegyzési gyűrűktől kezdve a több százezresig. Ha annyit szeretnél költeni gyűrűre, amennyit mások költenek, akkor azt ajánlják, hogy 3 havi fizetésnek megfelelő összeget költs. Ezt ki tudod számolni, hogy mennyit jelent a te esetedben, és milyen gyűrűt lehet belőle vásárolni.

Ezek a szokások azonban nem biztos, hogy rád is kell, hogy vonatkozzanak. Valószínűleg adósságokba verni nem érdemes magad csak azért, hogy meg tudd venni a drágább eljegyzési gyűrűt.

Attól függetlenül, hogy mennyiért fogsz gyűrűt vásárolni, mindenképpen érdemes utánanézni, hogy a gyűrű mitől lesz értékesebb. Ez általában a drágakövet (gyémántot) jelenti. A gyémántok értékét a 4C alapján határozzák meg. Ezek az értékek: szín, tisztaság, méret, csiszolás. (A „4C” elnevezés a szavak angol megfelelőjéből ered.)

A gyémántok színe alapján azoknak a drágaköveknek magasabb az értéke, melyeknek fehérebb a színül (minél fehérebb, annál értékesebb).

A gyémántok tisztaságának ellenőrzését tízszeres nagyítás alatt végzik. Az itt látható problémák a zárványok, melyek rontják a gyémánt minőségét.

A méret a drágakő tömegét mutatja meg, 1 karát 0,2 g tömegnek felel meg.

A gyémánt csiszolásának feladata, hogy a kő természetes szépségét megmutassák. A leggyakoribb csiszolási formák : briliáns (kerek), smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap), princess (négyzet), ovális, Marquise vagy navette (hegyes ovális), pendeloque (körte) vagy briolett (csepp), szív alak.