A lézeres szemműtétek ára és értéke

A lézeres szemműtétek ára és értékeManapság a tudomány folyamatosan fejlődésének köszönhetően lézerkezelések sokaságából választhatunk. Az egyes lézeres szemműtétek árban és a kezelésben is különböznek egymástól, így segítséget szeretnénk nyújtani az árak és a kezelések tartalmának összevetésében, hogy könnyebb legyen mindenki számára kiválasztani a neki megfelelő kezelést.

A kezeléseket tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg: a szem felszínén történő kezeléseket (PRK) és a szaruhártya belsején történő (LASIK és FEMTO) lézeres szemműtéteket.

A PRK a legegyszerűbb kezelés, nem egyénre szabott. A magyarországi lézerklinikák, melyek rendelkeznek ezzel a kezeléssel, hasonló áron, és hasonló minőségben végzik a kezelést, így gyakorlatilag bármelyiket választhatjuk azok közül, melyek rendelkeznek negyedik generációs lézerrel, nem fogunk valószínűleg rosszul járni.

A következő lépcsőfok az egyénre szabott PRK. Ez már drágább, mint az egyszerű PRK, mivel fejlettebb lézerre van hozzá szükség. Az egyénre szabás lényege, hogy egy ún. aberrométerrel minden egyes pont fénytörési hibáját külön-külön megmérik, és ehhez igazítják az adott személy szemműtétét. Ár/érték szempontból az egyénre szabott PRK jobb megoldás, mint az egyszerű PRK, akkor is, ha kicsit drágább.

A következő szint a LASIK és a FEMTO kezelések. Előnyük, hogy nincs műtét utáni fájdalom, idegentest érzés, néhány óra csak a felépülés, és magas dioptriák, cilinder esetén kiváló megoldást nyújtanak. Hátrányuk, hogy hozzá kell nyúlni a szaruhártya felső rétegéhez. A kezelések közül a LASIK olcsó de veszélyes, a FEMTO valamivel drágább, de veszélytelen.