A lakberendezés menete, lépései

A lakberendezés menete, lépéseiAhhoz, hogy egy ház vagy lakás otthonná váljon, számos dolognak kell történnie. Ezek közül az egyik az, hogy úgy legyen berendezve, hogy az megfeleljen az ott lakók ízlésének, elképzeléseinek. Ez a folyamat a lakberendezés, aminek a menetét fogjuk bővebben megnézni.

Első lépésként mindenképpen érdemes körülnézni újságokban, az interneten, hogy milyen stílusok állnak hozzád közelebb. Pár fő stílust érdemes választani, melyekbe aztán részletesen bele fogsz merülni. A stílusok gyakran a választható színeket is lekorlátozzák, de ha nem eléggé, akkor színeket is kell választani, általában maximum 3-4 színre van szükség az elinduláshoz.

A színek mellett fontos, hogy lesz-e valamilyen fő minta, ami dominálni fog, vagy inkább az egyszerűbb, egyszínű terek fognak dominálni.

Mielőtt vásárlásba kezdenél, javasolt vázlatterveket készíteni. Ezeken nagyjából fel lehet tüntetni, hogy mit hova tervezel, így már ebben az időben kiderül, ha valami nem fér el a tervezett helyen.

Ha ezeket sikerült eldönteni, akkor jöhet maguknak a bútoroknak, berendezéseknek a kiválasztása. Ebből a szempontból a designt és a praktikusságot kell összhangba helyezni. Hiába néz ki pl. nagyon jól a nappaliban az ülőgarnitúra, ha nem kényelmes rajta ülni.

Ha kiválasztottad a bútorokat, akkor a vásárlás előtt egy végleges tervet kell készíteni, amin már a konkrét bútorok szerepelnek, méretarányosan.

Ha a végleges terv elkészült, akkor az alapján be lehet szerezni az eszközöket és el lehet végezni magát a lakberendezést.