Kikapcsolódás, feszültség levezetés: a baltadobálás

Kikapcsolódás, feszültség levezetés: a baltadobálásA mindennapos stressz levezetésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre manapság, a különböző sportok, hobbik kiváló megoldást jelentenek a kikapcsolódásra, de alternatív lehetőségek közül is válogathatunk. Ilyen pl. a baltadobálás.

Filmekben sokszor láthatjuk, hogy elhajítanak baltát, fejszét, amit aztán a falban, fában landol. Nem csak a filmekben (vagy otthon) lehet azonban már ilyet látni, hanem vannak külön szórakozóhelyek, amik ezzel foglalkoznak, így mindenki biztonságos körülmények között próbálhatja ki, mennyire tud baltát hajítani. Sőt, ma már világbajnokságot is rendeznek baltadobálásból, így kijelenthetjük, hogy sporttá nőtte ki magát a tevékenység.

A baltadobálás Magyarországon még nem túl ismert sport, de egyre több létesítmény nyílik, ahol ki lehet próbálni, meg lehet tanulni. Legtöbb helyen lehet egyedül is dobálni, valamint egyénileg vagy csapatban egymás ellen játszani.

Természetesen ehhez a sporthoz nem ár egy kis fizikai felkészültség, erő, mivel elég nehéz 30-40 perceken keresztül egy baltát hajigálni, de szerencsére legtöbb helyen több méretű és súlyú balták között válogathatunk, így mindenki megtalálhatja, ami a saját fizikai adottságaihoz a legjobban passzol. Ennek ellenére a balta dobálás nem csak az erőemberek elfoglaltsága. A fizikumnál többet számít a technika, amelyet igazán nem nehéz elsajátítani, így a sikerélmény hamar jön a legtöbb ember számára.