Honlapkészítés: a blogok előnyei

Honlapkészítés: a blogok előnyeiRégen a weboldalak minimálisok voltak, úgy készítették őket, hogy néhány információs oldal elkészítése után évekig változatlanul, vagy kevés változtatással lehessen őket üzemeltetni. Ezzel szemben a modern honlapkészítési szabályok egyik alapkövetelménye, hogy weboldal rendelkezzen bloggal, vagy olyan cikk-megjelentetési lehetőséggel.

A blogoknak két nagy előnye van: keresőoptimalizálás és tartalommarketing

A keresőoptimalizálás

A rendszeres új tartalomnak (cikkek, bejegyzések) köszönhetően sokkal könnyebb jó eredményeket elérni a Google keresési találatai között. A minőségi, egyedi cikkek (nem másik weboldalról vannak másolva, hanem saját irományok) mutatják a Google számára, hogy a weboldal frissen van tartva, és a cikkek hatására rád találó látogatók segítségével lehet jelezni, hogy aktív, rendszeresen látogatott honlapról van szó. Ez a folyamat hosszú távú, azonban rendkívül eredményes, és nem utolsósorban sokkal olcsóbb, mint pl. a rendszeres fizetett hirdetések.

Tartalommarketing

A tartalommarketing ugyan a keresőoptimalizáláshoz is hozzátartozik, azonban nem csak úgy kell a friss, sokak által olvasott tartalomra, mint közvetlen marketing, hanem nagyon is közvetett tud lenni. A cikkekre, bejegyzésekre rátaláló olvasókat könnyen lehet vásárlókká konvertálni, így pedig bevételhez jutni velük. Mivel ezek a látogatók valószínűleg már érdeklődnek vállalkozásod témája iránt, így nem teljesen ismeretlenül kell őket megszólítanod, megfognod, ami jelentős előnyt jelent a marketing területén.