Hogy válasszunk esküvői tortát?

Hogy válasszunk esküvői tortát?Az esküvői torta nem mindenkinek van a legfontosabb teendők között egy esküvő megszervezésekor. Ennek ellenére abban mindenki egyetért, hogy figyelmet kell arra fordítani, hogy választjuk ki a tortát. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Az esküvő részleteinek megtervezése után válasszunk tortát. Ez biztosítja majd azt, hogy illeszkedni fog a témához, a díszítéshez, a menühöz. Sokkal egyszerűbb a tortát ezekhez igazítani, mint fordítva.

Előre legyen egy összeg, amit erre szeretnénk költeni. Ahogy az esküvő többi részénél is, a torta ára is könnyen sokkal magasabb lehet, mint amennyit szeretnénk rá költeni. Ha előre meghatározzuk, mennyit szeretnénk erre fordítani, akkor megspórolhatunk magunknak néhány álmatlan éjszakát, amikor meglátjuk, hogy milyen sok és drága lehetőség közül választhatunk.

Az ízt tekintve olyat válasszunk, ami magunknak megfelel. Könnyen abba a hibába lehet esni, hogy a vendégekhez próbáljuk igazítani a tortát, azt akarjuk kitalálni, ők mit szeretnének. Ezzel szemben az a jó megoldás, hogy olyat választunk, amilyet mi szeretünk, mert ebben biztosak vagyunk, nem kell találgatni, hogy megfelelő lesz-e.

Vegyük figyelembe a várható időjárást is. Lehet, hogy kültéri esküvőt rendezünk, vagy csak a forró nyári napon lesz az esküvő. Ilyenkor célszerű mellőzni az olyan tortát, amely könnyen megolvad.

A torta díszítését tekintve lehet igazítani az esküvő többi részéhez, valamint a teremhez, ahol tartva lesz. Ha nagyobb a tér, akkor célszerű nagyobb dekorációt választani, hogy ne vesszen el a torta a teremben.