Hogy találjunk olcsó balatoni szállást?

Hogy találjunk olcsó balatoni szállást?A nyaralás sokak számára anyagilag megterhelő dolog, nem lehet gondolkodás nélkül szórni a pénzt ilyenkor sem. Fontos dolog tehát, hogy a spórolást elkezdjük már a szállás lefoglalása előtt. Cikkünkben ahhoz fogunk segítséget nyújtani, hogy tudunk olcsó balatoni szállást találni.

Tippek olcsó balatoni szálláshoz

Elhelyezkedés

Ez két dologból tevődik össze. Általában a nagyobb városok, közkedvelt nyaralóhelyek drágább szállásokkal rendelkeznek. Emellett a parthoz közeli apartmanok, hotelek drágábbak, mint amik egy kicsit messzebb találhatók a Balaton közvetlen partjától. Ha nem akarunk sokat költeni, célszerű olyan helyet választani, amely nem a legjobb helyen található. Arra figyeljünk oda, hogy ha túl messze foglalunk szállást, akkor utaznunk kell, ami szintén kiadásokkal jár

Apartman vagy hotel

A hotelek általában drágábbak, ezért célszerű apartmant bérelni, főleg, ha hosszabb időre (minimum 5-7 nap) keresünk szállást.

Előszezon, utószezon

A szállások gyakran más árakkal dolgoznak főszezonban, mint azon kívül. Ha spórolni szeretnénk, akkor ne főszezonban menjünk nyaralni. Ugyanúgy ki tudjuk fogni a meleg időt, bár lehet, hogy nem lesz forróság, de cserébe kevesebbet kell költeni, valamint kevesebb emberrel kell megosztani a partot.

Felszereltség

Olyan szállást válasszunk, amely rendelkezik konyhával, egyéb extrákkal. Ilyenkor nem kell étteremben étkezni, jóval drágábban, hanem tudunk főzni saját magunkra. Ezen rengeteget lehet spórolni, mivel az éttermek, különösen a népszerű helyeken, egy kisebb vagyonba is kerülhetnek.