A botox kezelés előnyei és hátrányai

A botox kezelés előnyei és hátrányaiA kezelés a botolinum toxinnal végzett kozmetika eljárás, melynek népszerűsége az utóbbi években nagyon megnövekedett. Cikkünkben erről a kezelésről lesz szó, bemutatjuk a botox kezelés, valamint néhány előnyét és hátrányát is.

Az eljárást kezdetben mozgásszervi zavarok kezelésére használták, azonban mára az esztétikai célú használat az elterjedtebb. Segítségével megbénulnak a ráncképződést okozóizmok. Megfelelő szakemberrel és körülmények között végezve kockázata gyakorlatilag nincs, összesen néhány percig tart.

A botox előnyei

A kezelés legnagyobb előnye, hogy eredménye azonnal látható (1-2 nap). Emellett nincsenek komoly mellékhatásai, ha megfelelő körülmények között és szaktudással végzik, nem igényel komoly sebészi beavatkozást sem, valamint fájdalommentes. A beavatkozás nyomai néhány nap elteltével elmúlnak, és utána csak az eredményt kell élveznünk.

A botox hátrányai

A számos pozitív tulajdonság mellett természetesen hátrányai is vannak a kezelésnek. Az első ilyen hátrány, hogy nem életre szóló. A hatása néhány hónap elteltével elmúlik, így időnként többször is el kell végeztetni ahhoz, hogy a hatást tartani tudjunk hosszabb távon is. A botoxhoz hozzászokhat szervezetünk, így az idő előrehaladtával többet kell majd belőle használni ugyanahhoz az eredményhez.

Cimke: