Az Opel Astra G bemutatása

Az Opel Astra G bemutatásaAz Opel Astra G rendkívül népszerű hazánkban és a világon is, köszönhetően elérhető árának és megbízhatóságának. Mivel 1997-ben bemutatott autóról van szó, és 2004 és 2010 között gyártották ezt a szériát, így ma már az idősebb autók közé tartozik, de természetesen ma is nagyon sokan járnak ilyen autóval.

Az Opel Astra G népszerűségéhez nagyban hozzájárul, hogy számos különböző verzióban készült, így mindenki megtalálhatja azt, amely számára a legjobban megfelel. Három- és ötajtós ferdehátú kivitel mellett készült szedán, kombi, kabrió és coupé változatban is.

A motorokat tekintve is széles a választék, az 1,2 literes, 1,4 literes benzines változatok talán a legnépszerűbbek, de a 1,6-os és 2,0 literes benzines változatok és a dízeles motor biztosítják, hogy mindenki megtalálhatja a legjobb autót.

Mivel elég régi autóról van szó, ezért most már előjöhetnek, előjönnek a hibák. Szerencsére a gyári hibákat már ki kellett, hogy javítsák korábban az autókban, így azoktól nem kell tartanunk. Ilyen hiba volt pl. a vezérműtengely gyárilag hibás rögzítése.

Ha most vásárolnál ilyen autót, akkor érdemes belekalkulálni egy teljes Oper Astra G felújítást az áron felül, ugyanis ezzel lehet nyerni 5-7 év problémamentes használatot. A felújítás nem olcsó mulatság, akár 3-400 ezer forintra is kijöhet, attól függően, hogy mennyi probléma van az autóval, azonban a következő évekre lebontva általában megéri ennyit az autóra költeni.