Az online gyógyszer vásárlás előnyei és hátrányai

Az online gyógyszer vásárlás előnyei és hátrányaiA gyógyszervásárlást ma már nem tudja senki elkerülni élete során, ha foglalkozik az egészségével. Manapság azonban már nem csak a személyes, gyógyszertáras megoldással lehet gyógyszereket beszerezni, hanem egyre népszerűbb az online gyógyszer vásárlás is. Lássuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, ha az internetről rendelnél gyógyszereket.

Előnyök

Az internetes gyógyszer vásárlás egyik legnagyobb előnye a kényelem. Megrendeljük a gyógyszereket, amiket gyakran másnapra házhoz szállít a futárszolgálat. Nincs sorban állás, várakozás, utazás. A kényelem mellett gyakran alacsonyabb árakkal is találkozhatunk az interneten, köszönhetően annak, hogy gyakran közvetlenül a gyártótól, vagy nagykertől tudunk vásárolni, így nem nekünk kell megfizetni egy köztes fél profitját.

Az online vásárlás további előnye, hogy nem kell személyesen felvenni a kapcsolatot senkivel, így kényesebb gyógyszerek esetén nem kell kényelmetlenül érezni magad.

Hátrányok

A legnagyobb hátrány, hogy csak nem vényköteles gyógyszereket lehet legálisan vásárolni az internetről. Ha olyan gyógyszert szeretnél megvásárolni, amit az orvos írt fel, akkor mindenképpen be kell fáradnod egy gyógyszertárba.

További hátrány lehet, hogy utánajárásra van szükség ahhoz, hogy el tudd dönteni, megbízható online gyógyszertárral van-e dolgod. Ez az OGYÉI honlapján lehet ellenőrizni, a megbízható gyógyszertáraknak ráadásul egy linket is el kell helyezni honlapjukon, ami a megerősítő oldalra vezet. Ennek ellenére ezt minden online gyógyszertár esetén ellenőrizned kell egyesével.